ØVRE STABBURVEI

Cecilie Claussen_ØS_01.jpg

 

Oppdragsgiver   Privat                   Størrelse/type    Enebolig (2. etasjer)

Omfang              Totalrenovering

Ferdigstillelse    2017                           Sted                   Oslo, Norge  

Foto: Niklas Hart                                                

 

I 2017 koste vi oss med totalrehabilitering av 1. etasjen i eneboligen til Runi og Jon på Tåsen i Oslo. Vår rolle har vært utarbeidelse av ny planløsning samt total design og detaljering av samtlige rom. Vi har også vært fungerende prosjektledere.

1. etasje består av entre, garderobe, kjøkken, stue og trapp.               

 


 
CECILIE CLAUSSEN _ 1 ETG_ETTER.jpg
CECILIE CLAUSSEN _ 1 ETG.jpg

Gammel situasjon 1. etasje.

I den eksisterende planløsningen var inngangspartiet trangt og ufunksjonelt. Gjesterommet ble brukt som roterom og lagringsplass, og det adskilte kjøkkenet ble kun et produksjonsområde.

Ny situasjon 1. etasje.

Vi utarbeidet en planløsning hvor familiens behov ble ivaretatt. Det ble bygget en romslig garderobe ved inngangen, kjøkkenet ble inkludert i allrommet, samt at den tidligere stuedelen nå ble både gjesterom og stue.

 


 
Claussen kjk_tåsen_photo Niklas Hart-19.jpg

Entre

Den aktive familien på fire hadde behov for mye lagringsplass. Vi utarbeidet derfor en planløsning som inkluderte en romslig garderobe med tilsammen 5 meter skaprekke. Området kan skilles av mot entreen ved hjelp av sorte skyvedører i eik. Både skyvedører og skap ble laget av møbelsnekker James Bagshaw.

                        

                       

 
                   Håndtak i eik

                  Håndtak i eik

                        Trapp   

                       Trapp

 

                        Trapp

                       Trapp


 
Claussen kjk_tåsen_photo Niklas Hart-10.jpg

Kjøkken

Kjøkkenet ble betraktelig utvidet. Benkeplaten strekker seg langs hele veggen. Kjøkkenøya fungerer både som en ekstra sosial sone og en supplerende arbeidsflate. Det som tidligere var et stuevindu, er nå blitt et kjøkkenvindu som også stuen nyter godt av. Peisen bidrar til å skjerme produksjonsdelen av kjøkkenet for spisesonen.  Skrogene er fra IKEA, men frontene er tegnet av oss og laget av møbelsnekker. Den lyse og polerte benkeplaten bidrar med å reflektere lyset i rommet.

 

                      Kjøkken         

                     Kjøkken

 

 

 

                      Fronter

                     Fronter

                     Kjøkkenøy

                    Kjøkkenøy

CECILIE CLAUSSEN _ 1 ETG_kjøkken.jpg

Kjøkkenet ble betraktelig utvidet. Benkeplaten strekker seg langs hele veggen. Kjøkkenøya fungerer både som en ekstra sosial sone og en supplerende arbeidsflate.

 
                                        Allrom

                                       Allrom

                                    Spisestue

                                   Spisestue


                        Bokhylle i gjesterom/stue

                       Bokhylle i gjesterom/stue

Stue/gjesterom

Tross en ellers åpen planløsning i 1. etasje, ønsket vi å skape private soner, slik at de sosiale områdene i etasjen ikke skulle virke sjenerende ved bruk. Vi tilførte derfor et ekstra rom som kan brukes som både soverom og gjesterom. Vindusveggen er dekket av fyldige gardiner som tilfører rommet mykhet. Den plassbygde bokhyllen i sortmalt eik dekker både behovet for lagring. Skyvedørene er i sortmalt eik.

                       Planløsning - gjesterom/stue

                      Planløsning - gjesterom/stue


Vår rolle  

  • Behovsanalyse                                                      
  • Arealplanlegging
  • Valg av materialer og fargesetting
  • Møbel/spesialdesign
  • Belysning
  • Innhenting av priser/tilbud
  • Prosjektering og oppfølging byggeplass

Claussen kjk_tåsen_photo Niklas Hart-1.jpg

«Nå er det ikke rotete lenger, vi trenger ikke en gang rydde før noen kommer. Alt har sin faste plass.»

Runi Tomter Hansen


Presse: