BERGSLIA

Berg_13.jpg

 

Oppdragsgiver   Privat                   Størrelse/type    Enebolig (2. etasjer)

Omfang              Totalrenovering

Ferdigstillelse    2016                           Sted                   Oslo, Norge  

Foto: Niklas Hart                                                

 

Funksjonalitet og estetikk i skjønn harmoni. Store deler av 2016 koste vi oss med totalrehabilitering av eneboligen til Hilde og TF på Berg i Oslo. Vår rolle har vært utarbeidelse av ny planløsning samt total design og detaljering av følgende rom;

1. Etg. - Entre, kjøkken, stue, to bad og to soverom               U1. Etg - Stue, soverom, gjesterom, to bad og trapp.

 


 
PRESENTASJON 1 ETASJE_1.jpg

Ny situasjon 1. etg.

I samarbeid med kunden utarbeidet vi en funksjonell planløsning tilpasset familiens daglige behov. Vi la stor vekt på flyt, sirkulasjon samt det å skape egne private soner tross en ellers åpen og sosial løsnings.

Ny situasjon U1. etg.

Vi ønsket at de to etasjene skulle flyte mest mulig i hverandre. I underetasjen åpnet vi opp mellom midtgang og kjellerstue. Vi slo også sammen to boder, vaskerom og tidligere soverom for å lage eteksklusivt master bedrom.

 


 
Claussen Bergslia_photo Niklas Hart-23.jpg
Claussen Bergslia_photo Niklas Hart-31.jpg

Kjøkkenet

Vi åpnet opp mellom entre og kjøkken (se bilde under), samt at vi komponerte en L-formet innredning som fløt over inn i stuen. Ved hjelp av disse grepene oppnådde vi en åpen løsning med skjermede omeråder.

 

Materialer

Vi valgte fronter i sortlakkert eik for å definere kjøkkenet som en egen sone. De freste grepene i naturlig eik gir kjøkkenet dybde og tar opp fargen i eikegulvene. Den lyse grå benkeplate i Corian tilfører rommet mer lys.

        Entre - Inngang til kjøkken

       Entre - Inngang til kjøkken

CecilieClaussen_Berg_1.png
                         Trapp

                        Trapp


 

Stuen

CecilieClaussen_Berg_4.png

Tross en åpen planløsing i 1. etasje ønsket vi å skape private soner slik at de sosiale omerådene i etasjen ikke skulle virke sjenerende ved bruk. Vi avgrenset omerådet mellom spisestuen og stuen ved å lage et mellomtrase med plassbygde bokhyller i eik. Vi brukte bevisst belysning for å fremheve rommets form og tilføre rommet egenart.

 

 

                                   Planløsning      

                                  Planløsning

 

 


 
Berg_4.jpg
Claussen Bergslia_photo Niklas Hart-11.jpg
Claussen Bergslia_photo Niklas Hart-13.jpg

Master bedroom

 

                     Garderobe

                    Garderobe

                      Soverom

                     Soverom

                          Bad

                         Bad

 

Master bedroom

Ved å slå sammen to boder, tidligere vaskerom og soverom skapte vi et eksklusivt, privat omeråde for foreldrene som inkluderte soverom, bad og garderobe. Vi midtsentrerte gangsonen for å utnytte plassen langs begge sider. Det heldekkende speilet på badet reflektere lyset fra vinduet i soverommet og tilfører da alle sonen naturlig lys.

                                   Planløsning   

                                  Planløsning

 


Vår rolle  

  • Behovsanalyse                                                      
  • Arealplanlegging
  • Valg av materialer og fargesetting
  • Møbel/spesialdesign
  • Belysning
  • Innhenting av priser/tilbud
  • Prosjektering og oppfølging byggeplass

Presse: